Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

KATAΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΠΤΗΣΕΩΣ

     Τα πουλιά μας μετά τον απογαλακτισμό πρέπει τα τοποθετούνται σε κλούβες πτήσεως γιατί έτσι
δυναμώνουν καλύτερα, φτιάχνουν ένα γερό και υγιή σκελετό, καλό πτέρωμα κ.α.



 





  Οι κλούβες πτήσεως που κατασκευάζω έχουν διαστάσεις 1.00x0.50x0.50. Για να κατασκευάσω
τις κλούβες παίρνω γαλβανιζέ καρέ 20x20, φτιάχνω τον σκελετό, τον βάφω στα μέρη που έγινε ηλεκτροκόλληση για να μην σκουριάσει και τοποθετώ τάπες πλαστικές στις γωνίες.

     Στην συνέχεια παίρνω σήτα (25x12) και την βιδώνω σε όλα τα μέρη της κλούβας, πλην της πρόσοψης, με λαμαρινόβιδες (8x3/4) στις οποίες βάζω και ροδέλες για την καλύτερη στήριξή της σήτας. Μετά παίρνω γωνιά αλουμινίου 20x20 και την περτσινώνω στο ύψος που θα έρθει να εφαρμόσει ο πάτος της κλούβας καθώς επίσης και εκεί που θα βιδωθεί η πρόσοψη.

      Αφού τελειώσω με την παραπάνω διαδικασία τοποθετώ την πρόσοψη και φτιάχνω μια φάσα στο μπροστινό μέρος της κλούβας για να μην μας φεύγουν τα πουλιά όταν βγάζουμε τον πάτο για καθάρισμα.
   
     Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας και αφού έχω στραντζάρει λαμαρίνα αλουμινίου, τοποθετώ μέσα σ αυτήν σήτα (25x12) και αφού είναι έτοιμος και ο πάτος της κλούβας στο τέλος τοποθετώ ξυλάκια, ταίστρες, ποτίστρες και η κλούβα μας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους μικρούς μας φίλους.

7 σχόλια:

  1. Olá, desde Portugal,
    Parabéns pela gaiola mas podia ter mais um comedouro.
    Saudações ornitófilas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο συγχαρητήρια, πολύ καλή και όμορφη η κατασκευή σου. Το πλέγμα που χρησιμοποίησες για την πρόσοψη είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο κλουβί έτσι; Που μπορεί να το προμηθευτεί κανείς; Και τα πλαστικά και ελατήρια για τις ταΐστρες πως τα προμηθεύτηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σ ευχαριστω φιλε μου μπες στο kanarienhause και θα βρεις πολλα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Πάνο, πόσο στοιχισε η κλούβα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσο κοστιζει και αν πουλας κλουβα πτησης 1×0,50×0,50

    ΑπάντησηΔιαγραφή