Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ

Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φύκι του γλυκού αλλά και του αλμυρού νερού. Καλλιεργείται και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον νομό Σερρών και απ' ότι λέγεται είναι και η καλύτερη στον κόσμο. Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία και λιπαρές ουσίες.Το σημαντικότερο είναι ότι οι βιταμίνες και τα μεταλλικά άλατα είναι 100% φυσικά και δεν
περιέχουν τοξικά κατάλοιπα. Η περιεκτικότητα της σε πρωτεΐνη αντιστοιχεί στο 60-70 %, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β 12, περιέχει 58 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, 3 φορές παραπάνω βιταμίνη Ε από τους βλαστωμένους σπόρους και 25 φορές παραπάνω ποσοστά Β-καροτίνης από τα καρότα. Με όλα τα παραπάνω θα καταλάβατε πόσο σημαντική είναι η χορήγηση της στα πουλιά μας, σε μικρές βέβαια ποσότητες στην αυγοτροφή, ιδιαίτερα σε περιόδους που την έχουν ανάγκη όπως κατά τη διάρκεια της πτερόροιας, αναπαραγωγής κτλ.

3 σχόλια:

 1. Καναρινόφιλος22 Απριλίου 2011 - 2:42 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 30 ευρω τα 100 χαπακια. 3 χαπια τη μερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στα 400 γραμμάρια αυγοτροφής αναλογεί 1 γραμμάριο σπιρουλίνα. Τουλάχιστον έτσι το παρασκευάζω εγώ και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένα πρόβλημα. Και το δίνω και στους νεοσσούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή