Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Επειδή στα καναρίνια το μεγαλύτερο ποσοστό διατροφής (90% περίπου) αποτελείται από σπόρους, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε την θρεπτική τους αξία και την αναλογία την οποία θα πρέπει να τους χορηγούμε ανάλογα την εποχή. Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε ότι στα καναρίνια χρώματος με κόκκινο παράγοντα αποφεύγουμε να δίνουμε μείγμα με ρουπσεν γιατί μπορεί να έχει κάποια επιπλοκή στο χρωματισμό τους.




 ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
ΠΤΕΡΟΡΟΙΑ
ΕΚΘΕΣΕΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΠΣΕΝ
Κεχρί 76%
 Κεχρί 79%
Κεχρί 67%
 Κεχρί 63%
Βρώμη 5%
Κανναβούρι 3%
Περιλα 2%
Λιναρόσπορος 9%
Κανναβούρι 2%
Λιναρόσπορος 3%
Βρώμη 6%
Νιζερ 12.5%
Λιναρόσπορος 4%
Νιζερ 8%
Λιναρόσπορος 9%
 Κανναβούρι 6%
Νιζερ 1%
Περιλα 4%
Νιζερ 13%
Περιλα 1%
Ρουπσεν γλυκο 12%
Ρουπσεν γλυκό 3%
  Αγριοι σποροι 3%
 Άγριοι σπόροι 2.5%


 Βρώμη 6%




Βρώμη
58287259557554964897.jpg


πρωτεΐνες 15.4 %

λίπος 6.3%


υδατάνθρακες 2.4%
Κανναβούρι
08712801580978918731.jpg

πρωτεΐνες 21.4%

λίπος 35.3%

υδατάνθρακες 6.2% 
Κεχρί
00321646424324893900.jpg


πρωτεΐνες 11.9%

λίπος 4.5%


υδατάνθρακες 10.9%
Λιναρόσπορος
50375729775752163755.jpg


πρωτεΐνες 21.5%

λίπος 35.9%


υδατάνθρακες 6.2%
Νιζερ
18278405808425937163.jpg


πρωτεΐνες 24.9%

λίπος 36.2%


υδατάνθρακες 17.5%
Περιλλα
39309483433668577671.jpg


πρωτεΐνες 45%

λίπος 4%


υδατάνθρακες 38%
Ρουπσεν
44319759812646460851.jpg


πρωτεΐνες 20.4%

λίπος 43.6%


υδατάνθρακες 6.6%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου