Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΥΔΡΟΒΙΑ ΠΤΗΝΑ

     Επειδή η εκτροφή των πτηνών δεν περιορίζεται μόνο στα ωδικά  σας παρουσιάζω και κάποια υδρόβια τα οποία με την βοήθεια μηχανής (επώασης - εκκόλαψης) κατάφερα να εκκολάψω τα παρακάτω:







Αφρικάνικες Χήνες (african goose)
     Οι οικόσιτες χήνες της ράτσας African ανήκουν στην κατηγορία Μεγάλου Βάρους (Heavy). Είναι πολύ ογκώδεις και δυσκίνητες με χαμηλό σώμα και καρίνα πού σχεδόν αγγίζει το έδαφος. Δεν είναι θορυβώδεις σαν τις άλλες χήνες, κινούνται σχετικά αργά και δεν απομακρύνονται πολύ. Το μεγάλο σώμα, ο μυώδης λαιμός και το γενικά μεγαλοπρεπές σχήμα τους, δίνει μία εντύπωση δυνάμεως και ζωτικότητας. Στην βάση του ράμφους οι ώριμες χήνες έχουν ένα εντυπωσιακό εξόγκωμα σαν καρούμπαλο πού χρειάζεται αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως και κάτω από το σαγόνι σχηματίζουν ένα χαρακτηριστικό διπλοσάγονο.
     Υπάρχουν δύο βασικές ποικιλίες. Οι απλές καφέ με μαύρο εξόγκωμα στο κεφάλι, μαύρο ράμφος και πόδια, και οι λευκές με πορτοκαλί εξόγκωμα, ράμφος και πόδια. Φυσικά υπάρχουν και ενδιάμεσες ποικιλίες και χρωματισμοί, προϊόντα διαφόρων διασταυρώσεων.
Το βάρος τους κυμαίνεται από 8 έως 10 κιλά.
Πηγή:  http://www.fancypoultry.gr

Πρασινοκέφαλες Πάπιες (mallards)
     Το αρσενικό έχει σκούρο καστανό στήθος με το κάτω μέρος γκρίζο ανοιχτό και πράσινο γυαλιστερό χρώμα στο κεφάλι ενώ το θηλυκό είναι καστανό χωρίς ιδιαίτερα γνωρίσματα. Το μήκος τους δεν υπερβαίνει τα 58 εκ.
     Άλλες ονομασίες που συναντάμε μεταξύ των Ελλήνων κυνηγών για αυτή την πάπια είναι γερμάνι, πρασινοκέφαλη, αγριόπαπια, ζήκος, καθαρόπαπια, ρώσσα, πρασινιάς, πλατσομύτα, ισίλι, μπιμπιφιέρα κ.α.
Πηγή:  http://www.fancypoultry.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου